current views are: 3

9 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:59

Απορίες από τις καταγγελίες Πανούση

Εκτός από την σκόνη που σήκωσαν οι καταγγελίες Πανούση, υπάρχουν και μερικά κενά στην υπόθεση που δημιουργούν απορίες.

Δημοσίευση 11:59’
αρθρο-newpost

Εκτός από την σκόνη που σήκωσαν οι καταγγελίες Πανούση, υπάρχουν και μερικά κενά στην υπόθεση που δημιουργούν απορίες.

Εκτός από την σκόνη που σήκωσαν οι καταγγελίες Πανούση, υπάρχουν και μερικά κενά στην υπόθεση που δημιουργούν απορίες.

Ο κ. Πανούσης κάπου διάβασα, συγχωρέστε με δεν θυμάμαι που αλλά με τόσες διαρροές που έχει κάνει έχω μπερδευτεί, είπε ότι ήθελε να κρατήσει το θέμα σε πολιτικό επίπεδο αλλά αφού τον προκάλεσε η ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού που του υποδείκνυε το δρόμο της δικαιοσύνης αυτός τελικά τον ακολούθησε…

Η υπόθεση στην οποία αναφέρεται ο πρώην Υπουργός είναι γνωστή τα είχε γράψει και σε άρθρο του , αλλά είχαν διαρρεύσει στον τύπο και ηλεκτρονικό απομαγνητοφωνημένα κείμενα από τον σούπερ κοριός της ΕΥΠ για τα κυκλώματα στην αστυνομία και τις συνομιλίες των εμπλεκόμενων που έλεγαν για το πώς θα «φάνε» τον Υπουργό. Όπως γνωστές ήταν και αντιδράσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του κ. Πανούση σε θέματα καταλήψεων, φυλακών κλπ.

Επίσης γνωστές είναι και οι κατηγορίες, κυρίως από τη ΝΔ, για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζονταν ως μάρτυρες στις δίκες της 17Ν σε μια προσπάθεια να αποδείξουν τη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

Με τις «νέες» καταγγελίες του ο κ. Πανούσης εξ αφορμής του νέου του βιβλίου για εννιά βιωματικά διηγήματα λέει κάτι καινούριο; 

Στέλεχος της ΕΥΠ, αξιωματικός της ΕΛΑΣ και δικηγόρος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών 

Στην… ΕΥΠ οι έρευνες για το κύκλωμα με τους δουλεμπόρους

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά την απομάκρυνση του Γιάννη Πανούση

Πανούσης: Δεν έδωσα ποτέ εντολή για έρευνες σε κελιά   

Κόντρα Πανούση – Παρασκευόπουλου για τους ελέγχους στον Κορυδαλλό

Αρχικά, γιατί ο κ. Πανούσης προτίμησε να προχωρήσει στις καταγγελίες αυτές τώρα και όχι όταν δεχόταν ακόμα τις απειλές. Όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής!

Εάν ο κ. Πανούσης δεχόταν από τότε τις απειλές τότε κινδυνεύει και ο ίδιος να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος και απόκρυψη στοιχείων. Ακούω με ενδιαφέρον και αυτούς που λένε ότι ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ακόμα και αν ισχύει τότε θα πρέπει να κατηγορηθεί για συγκάλυψη.

Επιπλέον ο κ. Πανούσης επιχειρεί να συνδέσει το indymedia και τον αναρχικό χώρο με τις απειλές που δέχτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ πολλά είναι τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν ενοχοποιηθεί από τον συγκεκριμένο χώρο( Παρασκευόπουλος, Βούτσης κλπ. Ενώ ο Αλεξιάδης έλαβε και φάκελο με σφαίρα).

Η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί γρήγορα ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση γιατί μπορεί οι υποθέσεις συνομωσίας να κόβουν εισιτήρια αλλά κάνουν και μεγάλο κακό στη χώρα.

Παράλληλα ο κ. Πανούσης θα πρέπει να δώσει τα ονόματα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει στη δημοσιότητα ώστε να μην οργιάζει στο παρασκήνιο η ονοματολόγια.

Τέλος, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει αν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού όλη αυτή η ιστορία των καταγγελιών του κ. Πανούση ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά συγκάλυψης.

Η σύμπτωση ότι αυτήν την εβδομάδα έχει πρεμιέρα η νέα ταινία του «Τζέιμς Μποντ» ουδεμία σχέση έχει με τις καταγγελίες…


σχετικα αρθρα