ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχής η σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2019, 17:34
Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχής η σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου
Facebook Twitter Whatsapp

«Συνεχίζουμε βήμα-βήμα, με σχέδιο, ωριμότητα και αποφασιστικότητα», επεσήμανε ο υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τη σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου.

Στη δήλωσή του, ο υπουργός αναφέρει: «Βασική προϋπόθεση για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην κανονικότητα είναι η συστηματική, ποιοτική και με χαμηλό κόστος χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Η σημερινή έκδοση του επταετούς ομολόγου αξιολογείται ως ιδιαίτερα επιτυχής, αφού κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε βήμα-βήμα, με σχέδιο, ωριμότητα και αποφασιστικότητα».

Σημειώνεται ότι άνοιξε σήμερα στις 10:20 το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο λήξης 23 Ιουλίου 2026, με τη Αθήνα να επιδιώκει να επιτύχει τον ετήσιο στόχο της συγκέντρωσης 7 δισ. ευρώ, αλλά και την προσέλκυση επενδυτών «υψηλής ποιότητας».

Σύμφωνα με το IFR, οι πρώτες εκτιμήσεις γαι την αποτίμηση του τίτλου μιλούσαν για απόδοση πέριξ τιου 2,1%. Ωστόσο, εκτιμάται όμως ότι με την πάροδο του χρόνου και την ολοκλήρωση των προσφορών η απόδοση θα αποκλιμακωθεί κινούμενη σε χαμηλότερα επίπεδα.