ΜΟΥΣΙΚΗ

Το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού έρχεται στον Διόνυσο

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουνίου 2019, 14:43
Το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού έρχεται στον Διόνυσο
Facebook Twitter Whatsapp

 

Το Σωματείο Παραδοσιακών Χορών Χοροπαίγνιο μας προσκαλεί σε ένα διήμερο γλέντι με ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου στα Αλώνια του Διόνυσου

Με μουσικές και χορούς, εξαίρετους μουσικούς και σολίστ και δεκάδες χορευτές παραδοσιακών χορών θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στον παλιό σταθμό του τρένου στον Διόνυσο.  

Τον «χορό θα ανοίξει την Παρασκευή 21 Ιουνίου ο Νίκος Φάκαρος, το πρώτο βιολί της Ικαρίας, μαζί με τους Musicarous, που θα μας ξεσηκώσουν  με τον αρχέγονο και εκστατικό ικαριώτικο σκοπό, αλλά και με άλλες υπέροχες μελωδίες, οι οποίες ακούγονται στα ξακουστά πανηγύρια του νησιού.

Με αφετηρία την Ικαρία, με το βλέμμα στραμμένο προς τις Κυκλάδες, την Εύβοια, το Βορειανατολικό Αιγαίο και τη Μικρά Ασία, ο Νίκος Φάκαρος και οι Musicaroi, οι οποίοι συμπληρώνουν φέτος 15 χρόνια μουσικής ζωής, υπόσχονται ένα υπαίθριο ικαριώτικο καλοκαιρινό πανηγύρι!

Νίκος Φάκαρος (βιολί, τσαμπούνα)
Δημήτρης Ρέντας (λαούτο, μπουζούκι, τραγούδι)
Μαρία Καραγκιόζη (τραγούδι)
Δημήτρης Μωραΐτης (κιθάρα, μπάσο, τραγούδι)
Αποστόλης Κυπραίος (κρουστά, τραγούδι)

Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο 22 Ιουνίου, τέσσερεις δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής θα δημιουργήσουν ένα ψηφιδωτό από εικόνες γεμάτες χρώμα και ενέργεια, ένα μουσικό κύμα που θα μας παρασύρει σε ένα ταξίδι από τα Βαλκάνια και την Ήπειρο έως την Πόλη και τη Σμύρνη.

Κώστας Κίκιλης (βιολί) 
Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο)
Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο)  
Κώστας Μερετάκης (κρουστά)

Επίσης, χορευτικοί σύλλογοι, πολιτιστικά σωματεία και φορείς με πάνω από 200 χορευτές, κάθε ηλικίας, φορώντας τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες θα χορέψουν και θα μας ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Χορεύουν τα χορευτικά σύνολα:
Κορινθιακή Εστία Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών
Πολιτιστικός Σύλλογος Χοροστάτες
Πανικάριος Σύλλογος Άρτεμις Ταυροπόλος
Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλήνων Ρίζες
Πολιτιστικός Σύλλογος Ολκάς
Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου Πατρών
Λύκειο Ελληνίδων Λιβαδειάς
Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Θρακών Αττικής (Η Θράκη μας)

4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, Παλιός Σταθμός Τρένου Διονύσου, Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Ιουνίου, ώρα 20:00. Είσοδος ελεύθερη