ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι The Circle Orchestra τιμούν τον Μανώλη Χιώτη

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2019, 03:00 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2019, 12:48
Οι The Circle Orchestra τιμούν τον Μανώλη Χιώτη
Facebook Twitter Whatsapp

 

Η «ορχήστρα του κύκλου» θα παρουσιάσει την Πέμπτη 9 Μαΐου στο Faust ένα αφιέρωμα στον αξεπέραστο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού

 

Η «ορχήστρα του κύκλου» πρόκειται να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του λαϊκού μας τραγουδιού, τον Μανώλη Χιώτη και στο εύρος του έργου του.

Το αφιέρωμα ξεκινά με τα πρώτα κομμάτια του αξεπέραστου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και κορυφώνεται με τη συνεργασία του με τη Μαίρη Λίντα. Το πρόγραμμα έχει διακυμάνσεις από αργά τραγούδια μέχρι ρούμπες, σάλσα, λάτιν, swing, κ.λπ.

Οι The Circle Orchestra είναι ένας κύκλος μουσικών και φίλων που τους συνδέει η αγάπη τους για το ρεμπέτικο, ένα μουσικό είδος που άκμασε στην Ελλάδα από τις αρχές του 20ου αιώνα ως το 1955, αλλά παραμένει ακόμη ζωντανό και εξακολουθεί να ακούγεται σε όλη τη χώρα.

Ο στόχος της ορχήστρας είναι να μεγαλώσει και να διευρυνθεί σε έναν μεγαλύτερο κύκλο μουσικών που μοιράζονται την αγάπη, όχι μόνο για το ρεμπέτικο, αλλά και για γειτονικές κουλτούρες, όπως η τουρκική και η αρμένικη μουσική, αλλά και για τη τζαζ, το χιπ χοπ, και άλλα δυτικά είδη. Η ορχήστρα επιδιώκει να φέρει σε επαφή μουσικούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να διαδώσει το μποέμικο άρωμα αυτής της μουσικής, αναμιγνύοντάς τη με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, ώστε να συνεχιστεί το ταξίδι σε νέους και άγνωστους προορισμούς.

Δίχως όρια και σύνορα, έχοντας μέλη με ελληνικές, τούρκικες, αρμένικες, αμερικανικές και γαλλικές καταβολές, σχηματίζοντας κύκλους παράλληλους με κοινό έδαφος, βίους παράλληλους, με παρόμοιες ευαισθησίες και μουσικές στο κέντρο.

Ο πρώτος κύκλος συναυλιών έγινε τον Απρίλιο του 2018 στο Παρίσι και το Ρότερνταμ. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκαν στην Αμοργό. Δύο μήνες αργότερα επέστρεψαν στην Ελλάδα για να παίξουν σε Αθήνα, Πύργο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη. Τον Φεβρουάριο του 2019 έκαναν εμφανίσεις σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Ρότερνταμ, και το ταξίδι συνεχίζεται...

Οι The Circle Orchestra είναι οι:
Βανέσα Κουρτέση (φωνή)
Θάνος Μπούρης (μπουζούκι / φωνή)
Ezgi Sevgi Can (κλαρινέτο / φωνή)
Σωτήρης Λέτσιος (κιθάρα / φωνή)
Πάνος Δημάκης (μπουζούκι / φωνή)
Shushan Kerovpyan (κοντραμπάσο / φωνή)
Ela Nuroglu (κρουστά / φωνή)

The Circle Orchestra, Faust Bar – Theatre – Arts, Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12, Αθήνα, τηλ. 210 3234095, Πέμπτη 9 Μαΐου, ώρα 21:30. Τιμές εισιτήριων: €8 (δεν περιλαμβάνει ποτό), €7 (προσφορά προπώλησης). Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr και σ το ταμείο του Faust