ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν στον μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας: Η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει ποτέ εκκλησία

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2019, 18:08
Ερντογάν στον μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας: Η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει ποτέ εκκλησία
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA
Facebook Twitter Whatsapp

Η απάντηση του Τούρκου Προέδρου στο μανιφέστο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας που έγραψε πως θέλει να πάει στην Κωνσταντινούπολη και για να γκρεμίσει τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας απαντά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μανιφέστο του ο Brenton Tarrant καλεί τους ομοιδεάτες του να δολοφονήσουν την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, κάνοντας λόγο για «γνωστούς εχθρούς των εθνών μας και της φυλής μας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη Γκαζίαντεπ, απάντησε στο μανιφέστο του τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας.

«Αυτός ο αλήτης τί λέει για την Κωνσταντινούπολη (σ.σ. χρησιμοποιεί τη λέξη ‘Ινσταμπουλ’; Αδέλφια μου, την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα κάνει, θα μετατρέψει λέει την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή,  δεν θα το επιτρέψει αυτό δεν θα συμβεί αυτό».

Ο Τούρκος πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί στον πρωθυπουργό του Ισραήλ λέγοντας: «Από την άλλη υπάρχει ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για διαφθορά. Ο γιος του ανέβασε ένα μήνυμα στο Twitter  η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του Βυζαντίου και είναι υπό τουρκική κατάληψη. Αλήτη, ανήθικε! Eσείς κάνατε εισβολή σε όλη την Παλαιστίνη!».

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος συχνά επικρίνει την ισλαμοφοβία, κάλεσε τη Δύση να αναλάβει δράση για την αποτροπή παρόμοιων επιθέσεων.

«Εάν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα, θα ακολουθήσουν ειδήσεις για άλλες τέτοιες καταστροφές. Απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο, και ιδιαιτέρως στη Δύση, να πάρει γρήγορα μέτρα», τόνισε.  

Θυμίζουμε πως στο τρομοκρατικό του μανιφέστο, ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας έγραφε μεταξύ άλλων: «Μπορείτε να ζείτε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη και μπορεί να μην σας πειράξει κανείς. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου. Αλλά αν επιχειρήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε από τα εδάφη μας. Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».