Υλικά συνταγής
- 2 κιλά πατάτες
- 500 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 350 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για την κρέμα σιμιγδαλιού
- 1 λίτρο γάλα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αυγά
- 180 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε φέτες στρογγυλές. Τις αλατίζετε και τις τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους.
- Στρώνετε σε ταψί μια στρώση από τις τηγανισμένες πατάτες. Σκορπίζετε επάνω της ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της, μέρος από το τριμμένο τυρί και πιπέρι.και απλώνετε τα μισά μανιτάρια.Τοποθετείτε από πάνω δεύτερη στρώση πατάτες, πασπαλίζουμε πάλι με τυρί και απλώνετε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
- Ετοιμάζετε την κρέμα σιμιγδαλιού ως εξής : Στην κατσαρόλα ανακατεύετε το γάλα με το σιμιγδάλι και το μισό βούτυρο. Όταν η κρέμαδέσει προσθέτετε τα 2 αυγά χτυπημένα τη μισή κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και στρώνουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο με τυρί και σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Βάζετε το φαγητό στο φούρνο για 30 λεπτά, ώστε να κάνει κρούστα η κρέμα.
Πηγή: icookgreek.com.
ολες οι ειδησεις
- Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη – Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο
- Θεσσαλονίκη: Κουνιάδος χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό τη νύφη του σε κοιμητήριο
- Νίσυρος: Κατήγγειλε 50χρονο ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό στον γιο του και κινδυνεύει με απέλαση – Πάνω από έξι τα παιδιά που παρενοχλήθηκαν
- Σύστημα εντοπισμού υπνηλίας θα έχουν υποχρεωτικά από τον Ιούλιο τα καινούρια οχήματα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr