ΓΕΥΣΗ

Χούμους με κουκουνάρι (ρεβιθοσαλάτα)

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2020, 04:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2020, 11:38
Χούμους με κουκουνάρι (ρεβιθοσαλάτα)
Facebook Twitter Whatsapp

Συνταγή για χούμους με κουκουνάρι 

Υλικά συνταγής

  • ρεβίθια: 600 γρ., βρασμένα
  • κουκουνάρι: 80 γρ.
  • ταχίνι: 1/2 φλιτζάνι
  • κρεμμύδι: 1 ξερό, τριμμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα
  • σκόρδο: 3 σκελίδες πολτοποιημένες
  • 2-3 λεμόνια ο χυμός
  • ελαιόλαδο: 1/3 του φλιτζανιού
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πάπρικα ή πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • αραβικές πίτες: για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καβουρντίζετε το κουκουνάρι ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι. Πολτοποιείτε τα ρεβίθια στο γουδί ή το μπλέντερ. Χτυπάτε το ταχίνι με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέτετε τον πουρέ των ρεβιθιών και τα 2/3 από το καβουρντισμένο κουκουνάρι, το σκόρδο, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε για 3’ ακόμα.
  2. Προσθέτετε κατόπιν στο μείγμα το ταχίνι και σιγά σιγά το λάδι και το αλάτι, ανακατεύοντας διαρκώς. Στο τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού και δουλεύετε καλά. Σερβίρετε το χούμους σε μπολ με λίγο ελαιόλαδο, το κουκουνάρι που κρατήσατε, πάπρικα και με τις αραβικές πίτες.

Πηγή: icookgreek.com.