ΓΕΥΣΗ

Χοιρινό με χαλούμι στο φούρνο

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2020, 03:00 / Ανανεώθηκε 19 ώρες
Χοιρινό με χαλούμι στο φούρνο
Facebook Twitter Whatsapp

Συνταγή για χοιρινό με χαλούμι στο φούρνο

Υλικά συνταγής

  • χοιρινό σπάλα ή μπούτι χωρίς κόκαλο: 2 κιλά
  • χαλούμι: 400 γρ, κομμένο σε 6-7 χοντρές φέτες
  • μπέικον: 6-7 φέτες
  • σκόρδο: 3 σκελίδες, κομμένες στη μέση
  • βούτυρο ή μαργαρίνη: 3-4 κουταλιές της σούπας
  • κρασί λευκό: 100ml
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • θυμάρι: λίγο, τριμμένο
  • πατάτες: 1 κιλό μικρές, με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
  • κύβος λαχανικών: 1 διαλυμένος σε ½ φλιτζάνι νερό
  • 1-2 καρότα καθαρισμένα, χονδροκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κάνετε με κοφτερό μαχαίρι 6-7 βαθιές παράλληλες σχισμές στο κρέας και βάζετε σε κάθε σχισμή αλάτι, πιπέρι, ½ σκελίδα σκόρδο, 1 φέτα μπέικον και 1 φέτα χαλούμι. Αλατοπιπερώνετε το κρέας στα πλαϊνά και στην κάτω πλευρά και τοποθετείτε το γεμιστό χοιρινό σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο ή μαργαρίνη.
  2. Πασπαλίζετε το χοιρινό με αλατοπίπερο και θυμάρι και περιχύνετε με το κρασί, το υπόλοιπο βούτυρο ή μαργαρίνη και το ζωμό. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε το κρέας για 1½ ώρα στους 180 °C.
  3. Γύρω γύρω από το κρέας, μέσα στο ζουμί του, τοποθετείτε τις πατάτες και τα καρότα (αν βάλετε), πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και θυμάρι. Σκεπάζετε πάλι τη γάστρα και ψήνετε για 50'-60' ακόμη στους 180 °C. Στο τέλος ανοίγετε τη γάστρα και αφήνετε να πάρουν ρόδινο χρώμα οι πατάτες και το κρέας.

Πηγή: icookgreek.com.