Υλικά:
σφολιάτα βουτύρου 2 φύλλα, κομμένα σε 8 δίσκους 10-12 εκ.
μοτσαρέλα 400 γρ. κομμένη σε φετάκια
σάλτσα πέστο (με σκόρδο και βασιλικό) 8 κουταλιές της σούπας
ντομάτες 2-3 κομμένες σε ροδέλες
ελιές 8-10 κομμένες σε λεπτές φέτες
βασιλικός μερικά φυλλαράκια
λιωμένο βούτυρο γάλακτος 60 γρ.
αλάτι
πιπέρι λίγο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής:
- Τοποθετείτε τους δίσκους της σφολιάτας βουτύρου σε 8 στρογγυλά καλά βουτυρωμένα φορμάκια ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά τους. Απλώνετε πάνω σε κάθε βάση φετάκια μοτσαρέλας κι από πάνω λίγη σάλτσα πέστο. Μοιράζετε τις ροδέλες της ντομάτας και τα φετάκια ελιάς.
- Αλατοπιπερώνετε τη γέμιση στις φωλιές και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τις ψήνετε στους 200 °C, για 25’-30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: icookgreek.com.
ολες οι ειδησεις
- Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα Λάρισας από τον Άρειο Πάγο, σχετικά με απορριπτική διάταξη κατά υφυπουργών
- Reuters: Εκτόξευση για την ελληνική οικονομία το 2024 – Οι οικονομικοί δείκτες που προμηνύουν την ανάπτυξη
- Η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός, η Λίβερπουλ και οι μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Κυπέλλων Ευρώπης
- Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου – Περιορισμένη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr