ΓΕΥΣΗ

Σπανοκοπιτάκια με μυζήθρα και μαστέλο

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2019, 05:00 / Ανανεώθηκε 10 Αυγούστου 2019, 14:37
Σπανοκοπιτάκια με μυζήθρα και μαστέλο
Facebook Twitter Whatsapp

Τα βήματα της συνταγής

Υλικά συνταγής

  • σφολιάτα: 2 φύλλα (1 πακέτο, 850 γρ.)
  • μαστέλο: 250 γρ., τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • μυζήθρα: 200 γρ., λιωμένη με πιρούνι
  • άνηθος: 1/2 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • σπανάκι: 200 γρ., χοντροκομμένο
  • πράσα: 2 κομμένα σε ροδέλες
  • αυγά: 1 κρόκος και 1 ολόκληρο
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • λάδι: 3/4 του φλιτζανιού

Εκτέλεση συνταγής

Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε επίπεδη επιφάνεια και τα κόβετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια πλευράς 12 εκ. Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το σπανάκι και τα κρεμμύδια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύετε το μαστέλο και τη μυζήθρα με τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον 1 κρόκο αυγού και το ολόκληρο αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε τα υλικά με κουτάλι. Στο τέλος, ρίχνετε στο μπολ το σπανάκι και ανακατεύετε πάλι.

Σκορπίζετε αυτό το μείγμα με τα τυριά και το σπανάκι πάνω στα κομμάτια της ζύμης. Διπλώνετε τις άκρες κάθε τετραγώνου προς τα μέσα και διακοσμείτε με τα περισσεύματα, ώστε να φτιάξετε το σχέδιο της φωτογραφίας, και τα αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 25΄ μέχρι να φουσκώσει το φαγητό και να ροδίσει η επιφάνεια της σφολιάτας.

Πηγή: icookgreek.com