Υλικά συνταγής
- κοτόπουλο: 1, περίπου 1 1/2 κιλό
- κριθάρακι ή μανέστρα: 500 γρ.
- ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
- σκόρδο: 3-4 σκελίδες
- κρεμμύδι: 1
- κανέλα: 1 ξυλάκι
- αλάτι, πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- ντομάτες: 4-5 μεγάλες, ώριμες ή ένα κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε το κοτόπουλο καλά και το κόβετε σε μερίδες. Καθαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζετε με το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνετε και τα κομμάτια του κοτόπουλου να ροδίσουν κι αυτά. Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, αλάτι και πιπέρι και την κανέλα. Ρίχνετε νερό να μισοσκεπάζει το φαγητό και μαγειρεύετε 25′, ελέγχοντας το νερό κάθε τόσο. Όταν το κοτόπουλο βράσει, το βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα.
Συμπληρώνετε το ανάλογο νερό στην κατσαρόλα για να είναι περίπου τα συνολικά υγρά όσα αναφέρει η συσκευασία απ’ το κριθαράκι ή τη μανέστρα και αφού πάρει βράση ρίχνετε το ζυμαρικό. Ανακατεύετε συχνά γιατί κολλάει εύκολα. Όταν κοντεύει να βράσει, ξαναρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και αφού πάρουν όλα μαζί ξανά μια-δυο βράσεις αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε με κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά).
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Ο Γιάννης Κότσιρας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;
- Ανάλυση POLITICO: «Γι’ αυτούς τους λόγους η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο με τη Ρωσία»
- Η δύναμη της φύσης: 142 λίτρα νερό ανά τετραγωνικό μέτρο χτύπησαν το Ντουμπάι μέσα σε μία μέρα
- UEFA: «Δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα ντόπινγκ σε ποδοσφαιριστή» – Στην δικαιοσύνη ο Ιωαννίδης για την παραπληροφόρηση
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr