ΓΕΥΣΗ

Ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά

Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2019, 04:00 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2019, 22:41
Ψαρόσουπα με ρύζι και λαχανικά
Facebook Twitter Whatsapp

Καλοκαιρινή συνταγή

Υλικά συνταγής

  • 1 με 1 1/2 κιλό ψάρια κατάλληλα για βραστά (μπακαλιαράκια, σκορπίνες, κοκκινόψαρο, σφυρίδα), καθαρισμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά κομμένα στα τέσσερα
  • 2-3 καρότα κομμένα σε χονδρές ροδέλες
  • 4-5 κλωνάρια σέλινο
  • 1 ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλη κατασαρόλα ρίχνετε 1 με 1 1/2 λίτρο νερό και βάζετε πρώτα τα λαχανικά να βράζουν μαζί με το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 25' περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ρύζι και στη συνέχεια τα ψάρια αφού τα αλατοπιπερώσετε καλά. Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20' περίπου.

Σερβίρετε το ψάρι είτε μαζί με τη σούπα είτε χωριστά σε πιατέλα, αφού προσθέσετε σε όλα χυμό λεμονιού.