current views are: 28

16 Ιουνίου 2019
Δημοσίευση11:00

Μακαρονάδα με κοκκινιστό κοτόπουλο-μπουκιές

Δημοσίευση 11:00’

Υλικά συνταγής
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι) κομμένο σε μπουκιές
3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες (ή ντοματάκι κονσέρβα)
4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι, πιπέρι, 1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, λίγο μοσχοκάρυδο
τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε αντικολλητική χαμηλή κατσαρόλα ή τηγάνι με σχετικά ψηλά τοιχώματα σοτάρετε τις μπουκιές κοτόπουλου στο μισό λάδι να ροδίσουν λίγο απ’ όλες τις πλευρές. Τις βγάζετε απ’ το σκεύος, συμπληρώνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
  2. Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο σκεύος με το κρεμμύδι, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις αρχίσει το υγρό να εξατμίζεται, προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη (προαιρετικά), λίγο μοσχοκάρυδο και μισό φλιτζάνι νερό και μαγειρεύετε για 20′-25′ περίπου, ελέγχοντας ενδιάμεσα, μήπως χρειάζεται λίγο ακόμη νερό ως συμπλήρωμα. Στα τελευταία λεπτά ρίχνετε τα ντοματίνια και όταν τα πολλά υγρά απορροφηθούν και μείνει η σάλτσα, κατεβάζετε το σκεύος απ’ τη φωτιά. Σ’ αυτό το σημείο αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά από φρεσκοκομμένο μυρωδικό της αρεσκείας σας (βασιλικό, μαϊντανό κ.λπ.) και να ανακατέψετε.
  3. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνετε. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κοτόπουλου και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα