ΓΕΥΣΗ

Τέσσερις συνταγές για το κουρκούτι του μπακαλιάρου - Tips για το τηγάνισμα

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 27 Μαρτίου 2019, 12:34
Τέσσερις συνταγές για το κουρκούτι του μπακαλιάρου - Tips για το τηγάνισμα
Photo: icookgreek.com | Νίκος Βαρδακαστάνης | Studio 112
Facebook Twitter Whatsapp

Φτιάξτε πεντανόστιμο μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η παράδοση θέλει μπακαλιάρο σκορδαλιά για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όταν λέμε μπακαλιάρο, εννοούμε βέβαια τηγανητό με χρυσαφένιο, τραγανό κουρκούτι. Στις συνταγές που ακολουθούν θα δείτε τις τέσσερις παραλλαγές στο ίδιο ...νόστιμο θέμα. 

1. Κουρκούτι μπίρας

Υλικά 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού μπίρα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Εκτέλεση Διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).


2. Κουρκούτι ούζου 

Υλικά 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα, 3-4 κουταλιές της σούπας ούζο

Εκτέλεση Διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα.


3. Κουρκούτι με γάλα και αυγό 

Υλικά 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, 150ml γάλα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα, 1 χτυπημένο αυγό

Εκτέλεση Διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρις ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα


4. Κουρκούτι με κορν φλάουρ του Λευτέρη Λαζάρου

Υλικά 150 γρ. κορν φλάουρ, 300 γρ. αλεύρι, 620 ml μπίρα

Εκτέλεση Διαλύετε μέσα στην μπίρα το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).

Tips για τηγανητό μπακαλιάρο

1. Ο μπακαλιάρος που προορίζεται για τηγάνι πρέπει να είναι σχετικά χονδρός και όχι λεπτός.

2. Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι πολύ παχύ γύρω του.

3. Στο τηγάνισμα δεν πρέπει να στοιβάζονται πολλά μπακαλιαράκια μαζί και το λάδι πρέπει να είναι καυτό για να τηγανιστούν γρήγορα (όχι να «βράζουν» μέσα στο λάδι).

Δείτε ακόμη: Τρεις κλασικές συνταγές για σκορδαλιά - Με ψωμί, με πατάτα ή με καρύδια