ΓΕΥΣΗ

Σπιτική πίτσα για ...τυρολάτρες

Δημοσίευση 7 Φεβρουαρίου 2019, 18:26 / Ανανεώθηκε 7 Φεβρουαρίου 2019, 18:41
Σπιτική πίτσα για ...τυρολάτρες
Facebook Twitter Whatsapp

Εξοικονομείτε χρόνο αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη, ωστόσο εδώ θα βρείτε και συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας βάση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υλικά συνταγής

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (στιγμής)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού χλιαρό νερό
1/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το άλειμμα
500 γρ. τριμμένα τυριά ανάμεικτα (κασέρι και γραβιέρα ή μοτσαρέλα, έμενταλ και γκούντα)
5-6 κουταλιές της σούπας ντοματάκι ψιλοκομμένο (φρέσκο ή κονσέρβα)
λίγη ρίγανη, λίγο πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το νερό σε μπολ και ανακατεύετε με μαχαίρι να αναμειχθούν κάπως τα στερεά με τα υγρά υλικά. Κατόπιν ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική που να μην κολλάει (δε θέλει πολύ ζύμωμα). Φτιάχνετε μια μπάλα και αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη στην άκρη 30’.

Λαδώνετε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου ή δύο μικρότερα, στρογγυλά ταψάκια και βάζετε τη ζύμη. Την απλώνετε με τα χέρια ώστε να καλύψετε όλο τον πάτο. Την αφήνετε άλλο ένα δεκάλεπτο σκεπασμένη στην άκρη. Ανάβετε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200° C.

Λαδώνετε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης, απλώνετε τα ντοματάκια, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά μοιράζοντας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Ρίχνετε λίγο πιπέρι. Ψήνετε την πίτσα στους 180° C για 30’ περίπου (ίσως λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ανάλογα το φούρνο) μέχρι να πάρει χρήμα η ζύμη στις άκρες και να λιώσουν τα τυριά.

Tip. Αν σας αρέσουν τα αλλαντικά μπορείτε να προσθέσετε 6 φέτες μπέικον και 6 ζαμπόν. Ωραία ταιριάζουν και ροδέλες πιπεριάς.

Δείτε επίσης: «Πιτσάκια»-αστραπή με ψωμί του τοστ