Η ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Νηστίσιμα «βραχάκια» σοκολάτας με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 22 Μαρτίου 2019, 19:58
Νηστίσιμα «βραχάκια» σοκολάτας με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
Photo: icookgreek.com
Facebook Twitter Whatsapp

Πάναπλες και νόστιμες μπουκίτσες σοκολάτας για να γλυκάνουν της Σαρακοστή οι νηστεύοντες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Yλικά

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
300 γρ. ξηροί καρποί ανάλατοι (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκι Αιγίνης)
λίγη κανέλα
 
Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί αρωματίζοντας με την κανέλα και αφού λιώσει, την ανακατεύετε για 5' περίπου, εκτός φωτιάς, έτσι ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.

Προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς στη σοκολάτα και ανακατεύετε προσεκτικά.

Στρώνετε σε λεία επιφάνεια λαδόκολλα, με ένα κουτάλι παίρνετε μικρή ποσότητας του μείγματος και την ακουμπάτε στη λαδόκολλα σχηματίζοντας μικρά ακανόνιστου σχήματος σοκολατάκια («βραχάκια»). Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρετε.

Tip. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τα βραχάκια και με τα αγαπημένα σας δημητριακά ή ξηρά φρούτα ψιλοκομμένα.

Δείτε ακόμη: Σοκολατόπιτα νηστίσιμη