ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή 17χρονη Ιταλίδα που έκανε διακοπές στη Νάξο - ΕΟΔΥ: Δεν είναι κρούσμα Έμπολα

Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2019, 12:41
Νεκρή 17χρονη Ιταλίδα που έκανε διακοπές στη Νάξο - ΕΟΔΥ: Δεν είναι κρούσμα Έμπολα
Facebook Twitter Whatsapp

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με τον ιό

Κατέληξε σήμερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας 17χρονη Ιταλίδα που παραθέριζε με την οικογένειά της στη Νάξο. Το περιστατικό σήμανε τον συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς αρχικά υπήρχαν υποψίες η άτυχη κοπέλα να είχε προσβήθεί από τον Έμπολα ή κάποιον παρεμφερή μολυσματικό ιό, κάτι που τελικά απέκλεισε ως πιθανότητα ο ΕΟΔΥ.

Η 17χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με συνθήκες κατεπείγοντος περιστατικού, καθώς είχε υψηλό πυρετό και αιμορραγικά συμπτώματα.

Η πρώτη διάγνωση στο νοσοκομείο της Νάξου έκανε λόγο για μηνιγγίτιδα, ενώ στο Γενικό Κρατικό Νίκαια η 17χρονη εμφάνιζε σοβαρή εικόνα σηψαιμίας, χωρίς βεβαίως να μπορεί να δηλωθεί με ακρίβεια τι είχε προκαλέσει αυτό το σηψαιμικό επεισόδιο. 

Αμέσως ενημερώθηκαν οι λοιμωξιολόγοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι οποίοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ, διευκρίνησαν ότι δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα για το θάνατο 17χρονης. Όπως τονίζουν, τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με τον ιό και διερευνούν περαιτέρω το περιστατικό.