ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Κωνσταντόπουλος για δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Ο Κορκονέας έχει αμεσότατο δόλο»

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2019, 17:17
Νίκος Κωνσταντόπουλος για δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Ο Κορκονέας έχει αμεσότατο δόλο»
Facebook Twitter Whatsapp

Η δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη διεκόπη για την 1η Απριλίου, οπότε θα συνεχιστεί με την αγόρευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κατά τη σημερινή φάση της εκδίκαση της υπόθεσης αγόρευσε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Η δίκη διεκόπη για την 1η Απριλίου, οπότε θα συνεχιστεί με την αγόρευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε από τους δικαστές δίκαιη δίκη και ψήφο κατά συνείδηση. Παράλληλα υπογράμμισε την πλήρη διαφωνία του σε σχέση με την πρόταση του Εισαγγελέα να μετατραπεί η κατηγορία σε «ενδεχόμενο δόλο» από «ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο», που είχε κριθεί σε πρώτο βαθμό.

Απηύθυνε μάλιστα έκκληση προς το Δικαστήριο να μην την υιοθετήσει και να κηρύξει ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον Σαραλιώτη για απλή συνέργεια σε αυτή. «Θα πρέπει με την απόφασή σας να υπάρξει ισονομία μεταξύ απλών πολιτών και αστυνομικών οργάνων», είπε χαρακτηριστικά στο τέλος της αγόρευσής του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο lawandorder.gr