ΒΙΒΛΙΟ

Κυκλοφορεί: «Στον οίκο των ψεμάτων» του Ian Rankin

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2019, 12:29
Κυκλοφορεί: «Στον οίκο των ψεμάτων» του Ian Rankin
Facebook Twitter Whatsapp

 

Η 22η περιπέτεια του επιθεωρητή Ρέμπους είναι και η καλύτερη

Η σορός ενός άντρα ανακαλύπτεται τυχαία στο εσωτερικό ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου σε δασώδη περιοχή. Την βρίσκουν τέσσερα αγόρια που παίζουν εκεί γύρω και ειδοποιούν την αστυνομία.

Όταν επιβεβαιώνεται ότι το σώμα ανήκει σε ένας ιδιωτικό ερευνητή, του οποίου η εξαφάνιση πριν από 12 περίπου χρόνια προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών, τα σύννεφα που πλανιόνταν όλα αυτά τα χρόνια  πάνω από τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση την πρώτη φορά αρχίζουν να πυκνώνουν.

Στη νέα έρευνα κομβικό ρόλο παίζει η Σιβόν Κλαρκ, έμπιστη του Τζον Ρέμπους, η οποία απουσίαζε με απόσπαση στο διάστημα της πρώτης έρευνας. Στο στόχαστρο των διαφθαρμένων συναδέλφων της του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, καλείται να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα.

Κάθε ένα από τα πρόσωπα που πήραν μέρος στην πρώτη αποτυχημένη έρευνα πρέπει να ερευνηθεί. Η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί, όπως και τα ψέματα.

Στην τελευταία αυτή περιπέτεια του Τζον Ρέμπους, ο Ίαν Ράνκιν επιδεικνύει όλη τη μαστοριά που τον ανέδειξε στην κορυφή των βρετανών συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας. Τα στοιχεία που συνθέτουν την υπόθεση αποκαλύπτονται με εξαιρετική φειδώ, συντηρώντας την αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Οι χαρακτήρες είναι πιο ζωντανοί από ποτέ. Και ο Τζον Ρέμπους, εξηντάχρονος πλέον και  συνταξιούχος, ξετυλίγει όλη την γκάμα των (ανορθόδοξων) μεθόδων του.

«Στον οίκο των ψεμάτων», Ian Rankin, εκδόσεις Μεταίχμιο