current views are: 9

14 Οκτωβρίου 2019
Δημοσίευση18:05

Ασκήσεις… σαφήνειας από την (θλιβερή) Ευρώπη

Τελικά, οι μόνες κυρώσεις που επεβλήθησαν για τη νέα τουρκική θηριωδία ήταν από την Σανκτ Πάουλι

Δημοσίευση 18:05’

Τελικά, οι μόνες κυρώσεις που επεβλήθησαν για τη νέα τουρκική θηριωδία ήταν από την Σανκτ Πάουλι

Τελικά, οι μόνες κυρώσεις που επεβλήθησαν για τη νέα τουρκική θηριωδία  ήταν από την Σανκτ Πάουλι: Η γερμανική ομάδα έδιωξε Τούρκο ποδοσφαιριστή της, επειδή χαιρέτισε την εισβολή. Ήταν απαίτηση των οπαδών της. Και η διοίκηση συμμορφώθηκε.

Όσο για την ΟΥΕΦΑ, μέμφεται και απαγορεύει μονάχα τα πολιτικά συνθήματα. Οι σφαγές , οι θηριωδίες και οι μιλιταριστικές προκλήσεις είναι εκτός των ενδιαφερόντων και της ευαισθησίας της.

Το ίδιο και στην ευαίσθητη Ευρώπη του Διαφωτισμού και της προόδου: δεν κουνιέται φύλλο. Οι λαοί καθεύδουν, οι διανοούμενοι δεν διαμαρτύρονται- σιγά που θα φωνάξουν «Είμαστε όλοι Κούρδοι»- και η ηγεσία της Ένωσης παίζει με τις λέξεις  και τις ρητορικές καταδίκες.

Όταν απειλούσε με εισβολή ο Ερντογάν, η Ένωση (και το ΝΑΤΟ) συνιστούσε αυτοσυγκράτηση. Τώρα καταδικάζει την εισβολή και καλεί  την Τουρκία να σταματήσει. Πολύ… σοβαρή αντίδραση. Το άκουσε ο Ερντογάν κι έχασε τον ύπνο του. Όσο για τις κυρώσεις, υπάρχει δέσμευση των υπουργών για εμπάργκο όπλων, αλλά δεν ελήφθη απόφαση!

Το ίδιο και για την επιδρομή της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ελήφθη-λέει -πολιτική απόφαση για κυρώσεις, αλλά η εφαρμογή τους θα καθυστερήσει , λόγω τεχνικών δυσχερειών!

Κι όπως δήλωσε η κυρία Μογκερίνι, με την Τουρκία υπάρχουν συμφωνίες και διαφωνίες (π.χ. διαφωνούν στο αν οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες). Και όλα αυτά τα ισορροπιστικά των Ευρωπαίων, ξέρετε πως τα χαρακτήρισε η κυρία Μογκερίνι;  «Άσκηση σαφήνειας»!!!

Όχι, δεν ντρέπονται. Ούτε οι Ευρωπαίοι, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Ρώσοι . Προέχουν τα συμφέροντα. Όλοι το ξέρουμε. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει ο κόσμος, όντας αδύναμος να αλλάξει την αιματηρή ροή των εξελίξεων-και των πραγμάτων, εν γένει.

Τουλάχιστον να μην διατηρεί ψευδαισθήσεις και αυταπάτες για πεφωτισμένους και συμμαχίες…