current views are: 12

4 Οκτωβρίου 2019
Δημοσίευση15:50

Δεν είναι δυνατόν…

Δυστυχώς, ούτε η απελθούσα κυβέρνηση ούτε οι προηγούμενες ενδιαφέρθηκαν σοβαρά για τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας

Δημοσίευση 15:50’

Δυστυχώς, ούτε η απελθούσα κυβέρνηση ούτε οι προηγούμενες ενδιαφέρθηκαν σοβαρά για τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας

Διαβάζεις και λες αυθορμήτως: Δεν είναι δυνατόν. Ναι. Για τις απεργίες/κινητοποιήσεις και την δήλωση Μητσοτάκη, τους υδρογονάνθρακες και τη απίστευτη κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ και για το ΚΕΘΕΑ. Αρκούν αυτά, ενδεικτικώς, για να σε κάνουν ν΄ απορείς και να εξίστασαι…

1)Τι νόημα είχε η δήλωση του πρωθυπουργού για τις όντως καχεκτικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων; Ο κόσμος ξέρει και για το ολιγάριθμον και για το ενοχλητικό παράδοξο να απονεκρώνεται η καρδιά της πόλης από λίγους διαδηλωτές. Αδηλον, τι φοβήθηκε ο πρωθυπουργός και προέβη στη δήλωση αυτή.

Θα μπορούσε να υπενθυμίσει ότι είναι ιερό το δικαίωμα της απεργίας και να θέσει στην διάθεση της κοινωνίας το υλικό της αντιμαχίας, ώστε εκείνη να κρίνει που κείται το δίκιο και, φυσικά, το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον. Αλλά δεν το έπραξε. Λειτούργησε ex cathedra. Κι έτσι έμεινε ως απόσταγμα μια αίσθηση δυσανεξίας για τις κινητοποιήσεις, καθώς και η προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση του κόσμου για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Πέραν αυτού, όμως, είναι τερατώδες να μην καταλαβαίνουν-να μη θέλουν να καταλάβουν -οι συνδικαλιστές το προφανές. Ότι δεν κινητοποιούν κανέναν οι κινητοποιήσεις αυτές, οι ισχνές, που αναστατώνουν την ζωή της πόλης. Και ότι γίνονται μπούμερανγκ… Δυστυχώς, φαίνεται ότι λείπει ο «κοινός νούς» αλλά και το ευφάνταστον, ώστε να καταλάβει ο κόσμος το δίκαιο των αιτημάτων κι έτσι να λειτουργούν παιδευτικά οι κινητοποιήσεις.

2)Λίγο πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε περήφανη ότι υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες στις περιοχές νοτίως της Κρήτης και στο Ιόνιο. Αλλά δεν πέρασαν δυό μήνες και υπαναχώρησε. Με την διάτρητη- και πάντως συζητήσιμη-εξήγηση για τα ΕΛΠΕ. Και ανακοίνωσε ότι θα επιλέξει …το παρών στην ψηφοφορία.

Ακόμη χειρότερα. Αρκετά στελέχη του μίλησαν για την ανάγκη επανακαθορισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ναι, τώρα! Λες και ήρθε ξαφνικά η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και είδαν την αλήθεια, την οποία δεν είχαν… εντοπίσει πριν από λίγους μήνες.

Μονάχα ο Νίκος Φίλης είχε το σθένος να πει ότι πρόκειται για σωστή αλλαγή στάσης και ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτοκριτική για ορισμένες κυβερνητικές επιλογές (Μαζί με τους Κ.Ζουράρι, Σ.Παπαδόπουλο και Θ.Παπαχριστόπουλο, αρνήθηκε το «παρών» και καταψήφισε).

Δυστυχώς, ούτε η απελθούσα κυβέρνηση ούτε οι προηγούμενες ενδιαφέρθηκαν σοβαρά για τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Αντί να κινητοποιηθούν και να καταστρώσουν σοβαρό σχέδιο, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες της χώρας (ήλιος και αέρας δωρεάν), αρκέστηκαν-όλοι τους- σε επιμέρους κινήσεις, κάνοντας διστακτικά βήματα σ΄ ένα τομέα στον οποίο η χώρα μας θα έπρεπε να πρωτοπορεί.

3)Πότε αλλάζεις το καθεστώς σε έναν Οργανισμό; Μα όταν δεν αποδίδει ή όταν υπάρχουν υπόνοιες ή ενδείξεις ότι η διοίκησή του εμπλέκεται σε ατασθαλίες και λαμογιές. Ε, λοιπόν, τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει στο ΚΕΘΕΑ .

Έρχεται, όμως, η κυβέρνηση και καταργεί την σημερινή διαδικασία (αιρετό από την Γενική Συνέλευση και άμισθο το Διοικητικό Συμβούλιο) και ανακοινώνει ότι εφεξής θα διορίζεται από την κυβέρνηση! Γιατί; Καμία σοβαρή εξήγηση, έστω για τα μάτια του κόσμου.

Λένε ότι στο ΚΕΘΕΑ κυριαρχεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι αν παρέμενε ο παλιός τρόπος ανάδειξης του Δ.Σ. ,θα εκλεγόταν πρόεδρος η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Ε, και;

Τι πάει να πεί ΣΥΡΙΖΟκρατείται το ΚΕΘΕΑ; Από τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν-και φυσικά η κυβέρνηση δια χειλέων του κ.Κικίλια- ότι είναι σπουδαίο το έργο που επιτελεί τόσα χρόνια το ΚΕΘΕΑ, το πρώτο

και μόνο που όφειλε να πράξει η κυβέρνηση είναι να απονείμει τα εύσημα στο Δ.Σ. και να διατηρήσει τον τρόπο ανάδειξής του. Όμως με την κίνηση αυτή δικαιώνει όσους την εγκαλούν για επιχείρηση ασφυκτικού ελέγχου και χειραγώγησης των πάντων.

…Τι λέτε; Δεν είναι ν΄ απορεί κανείς με όλα αυτά, και των μεν και των δε;


σχετικα αρθρα