current views are: 11

27 Σεπτεμβρίου 2019
Δημοσίευση14:28

Ακούστε τι έκανε μια σοβαρή χώρα για τον Τουρισμό της, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook

Πως αντιμετωπίζει την  κατάρρευση της Thomas Cook η χώρα μας και πως κάποιες άλλες χώρες;

 

Δημοσίευση 14:28’

Πως αντιμετωπίζει την  κατάρρευση της Thomas Cook η χώρα μας και πως κάποιες άλλες χώρες;

 

Πως αντιμετωπίζει την  κατάρρευση της Thomas Cook -και την ενίσχυση του Τουρισμού, εν γένει- η χώρα μας και πως κάποιες άλλες χώρες;

Πρώτον, με… καυγά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Βγήκε η κυρία Νοτοπούλου και ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό (Θεοχάρης), τι έκανε μετά την συνάντησή του με την Thomas Cook τον Ιούλιο κι αν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο κ.Θεοχάρης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, καταφεύγοντας σε άχαρους εξυπνακισμούς («Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα έκλεινε 6 μήνες νωρίτερα την Thomas Cook»)… Το θέμα βέβαια είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα για να αποφευχθούν οι επιπτώσεις στον Τουρισμό.

Δεύτερον, με ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). Συζητήθηκαν οι επιπτώσεις και εξετάστηκαν τα αιτήματα του ΣΕΤΕ για διευκολύνσεις κλπ.

Επίσης, ο κ.Θεοχάρης συναντήθηκε με την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα και συζήτησαν κυρίως τα του επαναπατρισμού των Βρετανών τουριστών… Αυτά μέχρι στιγμής. Ας δούμε, όμως, πως αντιμετώπισε μια σοβαρή χώρα το όλο θέμα (Επιπτώσεις από την κατάρρευση της Τ.C. ,ενίσχυση του Τουρισμού).

Πρώτον, σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο του βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την Easy Jet, την British Airways και με άλλες εταιρείες για προγραμματισμό επιπλέον πτήσεων στους προορισμούς που κάλυπτε η Thomas Cook. Ετσι, μέσα στο 2020 –είπε ο υπουργός- «Θα δούμε αύξηση στους προορισμούς αυτούς».

Δεύτερον, ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ενίσχυση του νευραλγικού αυτού κλάδου, του Τουρισμού, πέραν της δεδομένης, ετήσιας διαφημιστικής δαπάνης.

Συγκεκριμένα:

  • Αυξάνεται ο προϋπολογισμός (για το 2020) από τα 80 στα 180 εκατ. Ευρώ.
  • Χρηματοδοτείται πρόγραμμα Αρχαιολογικών ανασκαφών (σ.σ. μεγάλο χαρτί για τον Τουρισμό οι Αρχαιολογικοί χώροι).
  • Ενισχύεται η εκστρατεία για τον καθαρισμό των ακτών (σ.σ. Κεντρική εκστρατεία για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που έχει οξυνθεί και ταλανίζει πολλές χώρες, αποτελώντας τροχοπέδη για τον Τουρισμό).
  • Θα υπάρξει μέριμνα ώστε να ενταχθούν στα σήριαλ που παράγονται στη χώρα, σκηνές από την εγχώρια κουζίνα, καθώς τα σήριαλ αυτά είναι πρώτης τάξεως εξαγώγιμο προϊόν, που διαφημίζει τη χώρα στα πέρατα του κόσμου (σ.σ. Ενδεχομένως να χαμογελάσουν ειρωνικά κάτι δικοί μας χάσκακες, ακούγοντας για την κουζίνα και τα σήριαλ. Τόσο νογάνε…).

…Τι βλέπουμε στην περίπτωση της σοβαρής αυτής χώρας; Εγρήγορση, άμεση αντίδραση, και σοβαρό σχέδιο για το μέλλον του Τουρισμού της. Έτσι, δεν κινείται στον χώρο της υπερβολής η εκτίμηση του συγκεκριμένου υπουργού ότι μέχρι το 2023 ο αριθμός των τουριστών θα εκτιναχθεί στα 75 εκατομμύρια από τα 55 που είναι σήμερα.

Ποια είναι η σοβαρή αυτή χώρα; Η Τουρκία!


σχετικα αρθρα