current views are: 14

18 Σεπτεμβρίου 2019
Δημοσίευση15:33

Σαν σαΐτες οι λέξεις κι άντε να τις μαζέψεις…

Άσε που οι περισσότερες ακούνε Novartis και τρέχουν να δώσουν το παρών σ΄αυτό το «πάρτι» των αλληλοκατηγοριών και των εντυπώσεων, που-κοίτα σύμπτωση- άφησε στην άκρη το μέγα οικονομικό σκάνδαλο, κι έτσι ουδείς ασχολείται με την ουσία του…

Δημοσίευση 15:33’

Άσε που οι περισσότερες ακούνε Novartis και τρέχουν να δώσουν το παρών σ΄αυτό το «πάρτι» των αλληλοκατηγοριών και των εντυπώσεων, που-κοίτα σύμπτωση- άφησε στην άκρη το μέγα οικονομικό σκάνδαλο, κι έτσι ουδείς ασχολείται με την ουσία του…

Σήμερα οι λέξεις αρνούνται να συμμορφωθούν. Πετάνε σαν σαΐτες από δω κι από κει κι άντε να τις μαζέψεις. Άσε που οι περισσότερες ακούνε Novartis και τρέχουν να δώσουν το παρών σ΄αυτό το «πάρτι» των αλληλοκατηγοριών και των εντυπώσεων, που-κοίτα σύμπτωση- άφησε στην άκρη το μέγα οικονομικό σκάνδαλο, κι έτσι ουδείς ασχολείται με την ουσία του.

Όχι πάλι για τη Novartis, λοιπόν. Θα τα ξαναπούμε εν ευθέτω χρόνω. Τότε πού θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός και η αμείλικτη πραγματικότητα θα απαιτεί στοιχεία και αποδείξεις, θέτοντας εκποδών εικασίες, ερμηνείες και μαρτυρίες που αδυνατούν να τεκμηριώσουν όσα ισχυρίζονται και καταγγέλλουν.

Όμως στο περιθώριο της Novartis και των σκανδάλων γενικώς, υπάρχει υλικό που αξίζει τον κόπο. Να, σαν εκείνη την παλιά δήλωση του Πάγκαλου φερ΄ειπείν , που θεώρησε σκόπιμο να συνοδεύσει το ανεκδιήγητο «Μαζί τα φάγαμε» με κάτι ανάλογης βαναυσότητος  για την ελληνική κοινωνία.

Είπε ο αμετροεπής αυτός και άνισος πολιτικός  (Σκάι- «Αταίριαστοι») ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος. Και ότι για την οικονομική κατάρρευση της χώρας δεν φταίνε η Siemens και η Novartis, αλλά ο τυροπιτάς που δεν έκοβε αποδείξεις.

Αλλά μήπως επίσης δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι και το σκάνδαλο της Siemens έχει ξεχαστεί, λές και ήταν παιδικό παράπτωμα σε σχολικό διάλειμμα; Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ τα πλήρωσε ακριβά τα σκάνδαλα και τα Μνημόνια και γι αυτό ψάχνει αμήχανο που να στραφεί και τι να πεί.

Μιας και το έφερε ο λόγος,  για το διάδοχο ΚΙΝΑΛ ταιριάζει απόλυτα κάτι που έγραψε ο Νίτσε: «Είμαι όλα αυτά που δεν βρίσκουν διέξοδο». Όμως για το ΚΙΝΑΛ, όπως και για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πούμε προσεχώς. Ο αγώνας του ενός για επιβίωση και η προσπάθεια του άλλου να μετασχηματιστεί παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Βέβαια, εξίσου σημαντικές είναι και κάτι υποφωτισμένες ειδήσεις, όπως το ότι η Τουρκία θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κάνα δυο χρόνια ή αυτή η μελαγχολική διαπίστωση διαρκείας, που δεν αποτελεί είδηση, ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη άθλιες χωματερές που πληγώνουν το σώμα της και την εκθέτουν.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Διότι-το είπαμε εισαγωγικώς-οι λέξεις αρνούνται να συμμορφωθούν. Μοιάζουν ατίθασα άλογα που δεν δέχονται καπίστρι. Ασε που σε λίγο αρχίζει το μάτς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πρέπει να προλάβουμε…