current views are: 1

11 Ιουλίου 2019
Δημοσίευση13:00

Όταν πεθαίνουν άνθρωποι δεν κάνεις μικροπολιτική

Όλα θα κριθούν τις επόμενες μέρες και θα αποδοθούν εκεί που πρέπει. Μέχρι τότε… σιωπή.

Δημοσίευση 13:00’
αρθρο-newpost

Όλα θα κριθούν τις επόμενες μέρες και θα αποδοθούν εκεί που πρέπει. Μέχρι τότε… σιωπή.

Το να αναζητάς ευθύνες την ώρα που μια τραγωδία είναι σε εξέλιξη, είναι αν μη τι άλλο, κουτό. Το ίδιο είδαμε να γίνεται στη Μάνδρα, πιο πρόσφατα στο Μάτι. Ο κόσμος καιγόταν και τα κάθε είδους τρολ έδιναν τα ρέστα τους στα σόσιαλ μίντια. Έτσι και τώρα, από χθες το βράδυ ο κάθε ένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του, κρυμμένος πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου του και φυσικά ανώνυμα. Ανώνυμα σχόλια υπέρ της κυβέρνησης, ανώνυμα σχόλια κατά της κυβέρνησης, ανώνυμα σχόλια κριτικής της προηγούμενης κυβέρνησης για το τι έπραξε κατά τη διακυβέρνησή της και τι όχι.

Αυτό είναι μια σύνηθης πρακτική θα μου πείτε και στην τελική ποιος ασχολείται με τα τρολ, όλοι ξέρουν το ρόλο τους.
Το ατυχές της υπόθεσης είναι τα επώνυμα σχόλια και η γραμμή συγκεκριμένων μίντια και δημοσιογράφων αλλά και των πολιτικών προσώπων. Ισχύει. Αυτό είναι το σοβαρό. Να παίζει ο καθένας το παιχνίδι του, επηρεάζοντας την κοινή γνώμη πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων, δείχνοντας πλήρη ασέβεια προς τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν.

Η Χαλκιδική χθες τη νύχτα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη. Επτά νεκροί μέχρι στιγμής από την πρωτοφανή θεομηνία. Οι μαρτυρίες σοκαριστικές. Νεκρό 8χρονο παιδί που ο αέρας το σήκωσε ψηλά και το πέταξε με δύναμη στην τζαμαρία της ταβέρνας! Νεκρό παιδί μόλις δύο ετών. Καταπλακώθηκε από δέντρα μαζί με τον πατέρα του. Μιλάμε για ΠΑΙΔΙΑ. Άλλοι πέντε άνθρωποι στη λίστα.

Το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες είναι κάτι που θα διερευνηθεί τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής ο κρατικός μηχανισμός δείχνει να λειτούργησε. Σωστά; Λάθος; Θα κριθεί στην πορεία. Δεν είναι ώρα ακόμη.

Δεν είναι όμως μόνο ο κρατικός μηχανισμός. Υπάρχει και ευθύνη των πολιτών. Όταν ξέρεις εδώ και τρεις μέρες τουλάχιστον ότι έρχεται μπουρίνι, με συγχωρείς αλλά δεν πας για ψάρεμα. Είναι λογικό να αγνοείσαι, όσο σκληρό και αν ακούγεται, αυτό που λέω.

Οι ευθύνες είναι λοιπόν όλων. Και κράτους και πολιτών εν μέρει. Και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν μόνο στην σημερινή κυβέρνηση ή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Φταίνε όλοι όσοι έχουν περάσει τις τελευταίες δεκαετίες από θέσεις ευθύνης χωρίς να έχουν δημιουργήσει και εφαρμόσει νόμους, δομές, διαδικασίες που θα προστατεύουν τους πολίτες. Αυτά όμως είπαμε θα κριθούν τις επόμενες μέρες και θα αποδοθούν εκεί που πρέπει.

Προς το παρόν χρειάζεται σεβασμός προς τους ανθρώπους που θρηνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Προς τις μητέρες που έχασαν τα μωρά τους. Για αυτό, ΣΙΩΠΗ.


σχετικα αρθρα