current views are: 1

18 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση14:58

Αλαφροϊσκιωτε καλέ, για πες απόψε τι ΄δες;

Εμείς, στα δικά μας, τα επί μέρους…

Δημοσίευση 14:58’
αρθρο-newpost

Εμείς, στα δικά μας, τα επί μέρους…

Είχε και τι δεν είχε η εβδομάδα που φεύγει. Γνωστά. Να μην τα ξαναλέμε. Όμως αυτό που αφήνει πίσω της είναι η αίσθηση ενός καταθλιπτικού πολιτικού σκηνικού από το οποίο βγαίνει αλώβητο μονάχα το ΚΚΕ με την ιδιότυπη εναντιοδρομία του-εν τινι μέτρω και η Χρυσή Αυγή. Εμείς, στα δικά μας, τα επί μέρους…

⋅ Απώλειες: Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος και Σαράντος Καργάκος. Στίλβουσα περίπτωση στον χώρο της Ορθοδοξίας ο σεπτός Ιεράρχης δεν δίστασε να ξιφουλκήσει εναντίον της Χρυσής Αυγής, αλλά και να σταθεί στο πλευρό των χειμαζομένων Προσφύγων και Μεταναστών.
Από την πλευρά του, ο Σαράντος Καργάκος υπήρξε κορυφαίος φιλόλογος και χαλκέντερος ερευνητής της ιστορίας του Ελληνισμού. Κατέλιπεν σπουδαίο έργο, πολύτιμο για όλους-ου μην και για τους αλλοδόξους.

⋅ Αχ, Σταύρο: Εκδήλωση για το Μακεδονικό διοργανώνει το «Ποτάμι» στο Ζάππειο (Δευτέρα 21.1.2019). Αξιόλογη πρωτοβουλία, με συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων, δημοσιογράφων κ.α., με συντονιστή τον Παύλο Τσίμα.
Μόνο που η εκδήλωση σημαίνεται από ένα κατ΄εξοχήν αρνητικό χαρακτηριστικό: ανάμεσα στους σοβαρούς ομιλητές δεν υπάρχει ούτε ένας που να διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών! Κρίμα. Γιατί όταν εξοστρακίζεται ο αντίλογος ουδείς γίνεται σοφότερος…

 Προς θεού, μη! Συλλαλητήριο την Κυριακή στην Αθήνα για το Μακεδονικό, αντισυγκέντρωση (αναγγέλθηκε) από ομάδες αντιεξουσιαστών, σχεδόν την ίδια ώρα.
Με δεδομένη την ένταση των ημερών, δεν αποκλείεται να΄χουμε παρατράγουδα στο κέντρο της Αθήνας. Λόγω της αντισυγκέντρωσης, φυσικά, την οποία οι διοργανωτές αποκαλούν «διεθνιστική- αντιφασιστική»!
Τώρα τι να πεις και σε ποιους να το υπενθυμίσεις; Ότι οι αντισυγκεντρώσεις υπήρξαν πάντοτε ίδιον και όπλο των παρακρατικών εναντίον της Αριστεράς. Και να το πεις, κάτω θα πέσει…

Στου Λιβάνη: Χειραψία κι ένα ξερό «γειά» αντήλλαξαν Τσίπρας-Γεννηματά στη γιορτή του Αντώνη Λιβάνη. Τίποτε άλλο… Αντίθετα, ο πρωθυπουργός έπιασε κουβέντα με παριστάμενους ΠΑΣΟΚους (Σηφουνάκης, Σκανδαλίδης, Λιάνης κ.α.), ενώ δεν χαιρετήθηκε καν με τον Παύλο Χρηστίδη, εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος συνόδευε την κυρία Γεννηματά.

…Τι άλλο; Τίποτε επί του παρόντος. Εκτός του ότι έχει Πανσέληνο και έκλειψη την Κυριακή το βράδυ, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους αλαφροΐσκιωτους και τους φεγγαρόπληκτους…


σχετικα αρθρα