ΑΜΥΝΑ

Αιφνιδιαστικός συναγερμός στον Στρατό Ξηράς

του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2019, 14:02
Αιφνιδιαστικός συναγερμός στον Στρατό Ξηράς
Facebook Twitter Whatsapp

Στο πλαίσιο ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενεργοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν Δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης
(ΔΑΕ) και Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ).

Ξαφνικός συναγερμός δόθηκε χθες, ανήμερα της Εθνικής επετείου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σε διάφορους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Πιο συγκεκριμένα, «στο πλαίσιο ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενεργοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν Δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης 
(ΔΑΕ) και Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) σε διάφορους Σχηματισμούς της Ελληνικής Επικράτειας» σημείωθηε χαρακτηριστικώς από το ΓΕΣ.

Εμείς παραβλέπουμε το γεγονός ότι τέτοια ημέρα δόθηκαν οι συναγερμοί αυτοί (και ορθώς δόθηκαν για να δοκιμαστεί το όλο σύστημα). Στεκόμαστε όμως ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι, μπορεί και εκ συμπτώσεως, χθες που δόθηκαν οι συναγερμοί αυτοί σε σχηματισμούς όλης της επικράτειας και «συμπτωματικώς» και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, σημειώθηκε η πρωτοφανής τουρκική πρόκληση εναντίον του ελικοπτέρου Chinook που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη συνοδεία του στο ακριτικό Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής επετείου!